MIN OPPLEVELSE AV SKOLIOSETREFFET

Hei!
Dagene har virkelig gått i ett og bare rast forbi.
I dag er det søndag og skoliosetreffet 2013 er over. Jeg synes det har vært lærerikt, interresant og hyggelig å være her.

Vi var ca. 60 stk på treffet. Elleve av disse var mellom 13 og 18 år.
Hovedforedraget var jo med kiropraktoren (som også er utdannet fysioterapaut og skal ta doktorgrad i hodepinetyper) og hva han han kan gjøre for skolioserammede. Det var jeg mest skeptisk til, men selvfølgelig som jeg også tenkte, kunne ikke han gjøre særlig mye for de som var operert. Han hadde positiv vinkling på livet egentlig og var opptatt av å se fremover og ikke tilbake i tid. Veldig bra og informativt foredrag etter min mening.

Etter foredraget skulle vi samles i grupper og ha "likemannsamtaler"
Der fikk vi som var under 18 gå i spa og ha samtalen der noe som ikke kunne vært mer greit for oss

                
                                                                               <3Viktoria, Emilie, meg, Trine, Signe, Alicia & Ingrid<3

vi var i spaen 4 (!!) timer og bare koste oss og selvfølgelig pratet sammen om opplevelsene våre med skoliose.
Utrolig greit å være med så mange som har akkurat det samme som deg og som kan mye om det også.
Alle hadde veldig ulik erfaring og historie. Fem av oss var opererte, to av oss drev med treningsopplegg for å unngå operasjon og senke graden av skjevhet og smerte, en gikk med korsett og de resterende var litt i tvil eller ventet på avgjørelse på videre behandling. Vi var fra alle kanter av landet og ingen kom fra samme by, det vil jo si at vi hadde forhold til de tre forskjellige sykehusene som opererer for skoliose. Vi hadde masse å prate om.

Etter spaen gikk vi for å spise middag sammen på hotellet og skoliosegruppen hadde reservert bord, Vi fikk  tre-retters middag og greier!
Vi unge gikk rett etter vi hadde spist til noe som vi kalte "sofagruppen" Der satt vi til klokken var halv to ca.
Vi hadde mange "selskapsleker" der noen måtte ut på gangen og løse oppgaver o.s.v  hehe! Det var en veldig morsom og koselig kveld.

Søndagen startet med mer konferanse om blant annet den nye skoliosebrosjyren. Den skal mest sannsynlig skal bli sendt til skoler, leger og helsestasjoner rundt om i landet, det er veldig positivt da dette kan medføre at skoliosen oppdages og behandles tidligere. Deretter fikk vi høre siste nytt i ryggforeningen og skoliosegruppen. Det hele ble avsluttet med evaluering, lunsj, litt mer prating  i sofagruppen, før vi måtte vi reise hjemover igjen. 

Det har vært en kjempekjekk helg med masse input.                                                                                                                                                       Hvis du som leser dette har skoliose, meld deg inn i ryggforeningen og bli med på skoliosetreff 2014, da sees vi der neste år :)

- RIKKE

 

7 kommentarer


Karianne
-27.10.2013 kl:18:32


Dette hørtes bra ut :D
-27.10.2013 kl:19:44


Hvordan kan man melde seg på dette? :)
Alicia
-27.10.2013 kl:20:06


Hei!

Det var utrolig bra skrevet Rikke! Hadde det utrolig koselig med dere og håper vi holder kontakta frem til neste treff 2014 :)
Rikke
-27.10.2013 kl:20:38


Takk, Alicia! Det var så hyggelig å møte deg, jeg tror vi helt fint skal klare å holde kontakten :)

Anonym: For å være med må man være medlem av ryggforeningen, ha skoliose eller være pårørende til en som har det. Påmeldingen til både treff og innmelding i ryggforeningen skjer på - ryggforeningen.no-
Alicia
-29.10.2013 kl:17:42


Ja, det hadde vært utrolig fint :)
Embla
-11.11.2013 kl:23:41


Hei! Eg er og 15år og har skoliose(vart operert på Haukeland for nokre år sidan). Du har ein veldig fin blogg. Og eg visste ikkje om dette skoliosetreffet før eg leste om det her, høyrest veldig kjekt ut, så til neste år trur eg eg vil prøva å komma på det!
Jenny
-14.11.2013 kl:19:02


Hei Rrikke! Jeg har skoliose og er 12 år og har hatt skoliose hele livet.. og jeg har kjempe lyst til og melde meg på, men da lurer jeg på en ting:) kjenner du alle de andre jentene fra før av? Aner egentlig ikke hvorfor jeg spør om det men det er det jeg luere på:D Haha.. Og jeg er veldig sjennert så jeg kommer til og bli godt mottat hvis jeg melder meg på?

FRa jenny
Rikke
-22.11.2013 kl:22:57


Jenny: Jeg hadde møtt en av jentene fra før og resten ble jeg kjent med der nede. Du må for all del ikke tenke at det å være sjenert skal hindre deg i å dra! Se heller på dette som en mulighet og det er klart du blir godt mottatt, det går nok kjempefint :)

Embla: Det er kjempekjekt! Supert at du vil melde deg på til neste år:)

Skriv en ny kommentar

Design av:

INGVILD AASHEIM hits