1 ÅRS KONTROLL

Hei på dere!

I dag er det 1 år, 1 måned og 22 dager siden min operasjon og jeg tenkte å skrive et innlegg om hvordan det går med meg, 1 år etterpå.
Jeg vil da meddele at det går veldig bra og at det ikke kunne gått bedre på dette tidspunktet. Jeg må dessverre nevne at jeg fremdeles sliter litt med muskelknuter. Det er likevel ikke så gale som det var og det gjør egentlig ingenting når alt det andre med denne operasjonen har gått så bra! Jeg har for en stund siden fått lov til å gjøre alt jeg vil av legene og siden det har jeg:  Gått tur i fjellet, svømt masse, rodd i båt, stått på ski, både slalom og langrenn, spilt bowling (anbefales litt, ikke så veldig) og hatt utllige timer med fysioterapi. Som dere hører er det ikke noe problem for meg å være i fysisk aktivitet, men bare bra! Treningen hjelper meg masse og det har definitivt vært høyst nødvendig og verdt det.

Grunnen til at jeg blogger i dag,  er som sagt 1års kontrollen. Det var spennende, men det ble heldigvis en god opplevelse. Vanlig prosedyre med røntgentaking og videre i "tunnelgangen"  til ortopedisk poliklinikk (Jeg er fan av den undergangen i sykehuset, vet ikke hvorfor, men den er bare gøy). På røntgen fikk jeg forresten veldig mye skryt, jeg både stilte meg i riktig posisjon uten at hun sa det, kledde meg riktig og sto perfekt i ro som er et mål i seg selv i følge henne! Det må jeg si var en oppløftende røntgentaking! Røntgenbildene var helt fine og tilstanden ellers var også veldig bra. Positivt legebesøk!                               


Som dere ser da var 1. bildet en ren katastrofe, bildet nummer 2. var rett etter operasjonen og det var jo et strålende resultat, men bildet nummer 3. er fra dagen i dag og om dere kan se det så har den lille svingen nederst i ryggraden til venstre, blitt mindre! Dette er et resultat av treningen!

Etter en snakkis med kirurgen min, gikk vi en tur opp til barnekirurgisk avdeling hvor jeg var innlagt. Utrolig rar følelse å gå i den korridoren igjen og forbi ormen Kåre som var min venn. Jeg fikk snakket med Synnøve, en av sykepleierne på avdelingen. Kjempekjekt! Hun kunne fortelle at nå hadde de en ny skoliosepasient inne på det samme rommet som jeg hadde. I den forbindelse vil jeg bare hilse og si at jeg føler med alle dere som går gjennom denne prossesen nå, det er ikke en lett tid. Jeg husker godt hvor mye energi jeg brukte på å først grue meg til operasjonen og hvor sliten jeg var på sykehuset og dagene hjemme. Jeg husker hvor opp og ned det gikk og frustrasjonen over å ikke kunne klare ting selv. Til dere som skal snart ta denne operasjonen og har nettopp tatt den; Det blir bedre, mye bedre og jeg heier på dere! Bruk humor og ståpåviljen dere har for alt den er verdt!

 

                             

Jeg er veldig glad for at dere fortsatt sender meg mail med spørsmål, dette blir jeg bare takknemlig for og er glad for å hjelpe. Jeg har en liten nyhet når det gjelder skoliosegruppen for unge på facebook. For å bli medlem så søker du på "skoliose for unge" og klikker videre på "Bli medlem av gruppen" så må du vente kanskje et par dager til administrator har godtatt forespørselen, og du er tatt inn i varmen - så akkurat det trenger dere ikke spørre meg om lenger, er ikke det bra? Men, bare kjekt at dere stiller spørsmål og vil dele deres historier, det er en ære!

Til slutt vil jeg bare si tusen takk til kirurgen min, fysioterapauten min, leger og sykepleiere som har vært formidable og hjulpet meg på veien! 

Et sykehus trenger ikke alltid være forbundet med noe trist og skummelt, men også glede, trygghet og framskritt, det er viktig å huske!

 

-Rikke

 

7 kommentarer


Navn:
-28.03.2014 kl:22:44


Bra blogg! Håper det blir bra, du høres veldig positiv ut;) Hadde satt pris på om du hadde sjekket ut bloggen min!
Elisabeth Bolsø
-29.03.2014 kl:13:01


Så bra at det går fint med ryggen din og ikke minst treningen :-)
Alicia
-30.03.2014 kl:13:54


Så bra resultat :D
MarlenL
-01.04.2014 kl:15:39


Eg har nettopp operert på Haukeland sjukehus. Har og hatt Synnøve masse til sjukepleier. Kanskje det var rommet som du hadde eg har nå ;)
Sandra
-14.05.2014 kl:18:37


Jeg ble nettopp operert... For 16 dager siden i Trondheim :/
anniken lorentzen
-25.09.2014 kl:16:30


Hei:) jeg så en brosjyre på fysotaropsuten i stad og du var på fordi, og siden jeg også har skoliose så syns jeg det var litt spennende å se hvordan det går med din:) jeg ser at du har operert og jeg vil si at jeg ikke har tatt den veien. Jeg var fire uker i London og lært en trenings måte og at det går veldig fint:) med hjelp av korsett som jeg skal ha i noen få år til:) håper alt går fint med ryggen:*:)
Rikke
-20.10.2014 kl:21:51


anniken lorentzen: Hei, Anniken! kjekt at du tar turen innom bloggen. Det går kjempefint med ryggen min nå, heldigvis. Høres ut som et spennende treningsopplegg du holder på med, håper det bli vellykket og at det kommer til å gå fint med din rygg også! Hilsen Rikke

Skriv en ny kommentar

Design av:

INGVILD AASHEIM hits