SKOLIOSETREFF 2015

Heihei, dere!

Nå er enda et skoliosetreff over og det har også denne gang gått alt for fort!
I år var vi på Scandic Oslo airport hotel og koste oss, i tillegg til å lære masse.
Ungdommene hadde i år et skikkelig bra og tilpasset opplegg, arrangert av Julie som er leder i skoliosegruppen for unge. Vi hadde en god samtale rundt forskjellige behandlingsmetoder som finnes, vi tok for oss fordelene og ulempene med operasjon, treningsklinikker og korsett. Operasjon, som er stort sett det eneste jeg har fokusert og skrevet om på bloggen, er ikke det eneste man kan gjøre nemlig. Man kan også reise til USA, London, Polen, Tyskland, Spania eller andre steder for å trene intensivt på spesialklinikker som foreløpig ikke finnes i Norge. En kan også bruke et tilpasset korsett døgnet rundt, bortsett fra når en trener, eller om natten. Disse behandlingsmetodene har som mål å rette opp ryggen, dempe smerter og bremse utviklingen til skoliosen. Dette gjelder mest for de som har en skoliose som utvikler seg sakte og er under 40 grader. Har du en skoliose som er over 40 grader, og hurtig eskalerende, står operasjon oftest øverst på vurderingslisten for å bedre livskvaliteten og rette ryggen. Det var tilfellet for meg. Jeg synes derfor det var utrolig spennende å høre om andres historier og erfaringer med trening- og korsettbehandling.

              

Etter opplegget for lørdagen, fikk vi fri frem til felles middag om kvelden. Denne tiden brukte vi godt på å prate videre om skoliosen, alt og ingenting. Det var utrolig koselig å møte igjen de som var på treffet i fjor og fantastisk å bli kjent med nye mennesker. Det er kjempekjekt fordi at antallet unge bare øker og øker på treffene, det er en veldig positiv utvikling. Blant oss unge er det en stor åpenhet og ærlighet om sykdommen, som jeg setter stor pris på. Alle er sterke som bare det. Etter en god middag, var det tradisjonen tro på tide å sette oss i loungen på hotellet. I år måtte Emilie og jeg kjempe litt mer for å få tak i kortstokken enn normalt, da de ikke hadde til utlåns, men vi fikk heldigvis tak i. Da kunne vi spille Mafia og et mislykket forsøk på Amerikaneren. Vi tok selvfølgelig også de klassiske gåtelekene våre og lo en hel masse.


                

              

En annen ting som er bra med at det var så mange unge på treffet i år, er at det blir masse produktivitet og ideer. Søndagsprogrammet gikk nemlig med til brainstorming. Neste år fyller skolioseforeningen i Norge 10 år og i den forbindelse kom vi med ideer til noe ekstra vi kunne gjort på jubileumstreffet. Hahaha, vi satt listen høyt for å si det sånn. Spa, stand up, proffe dansere, Grand hotell, gjøre en flash-mob i Oslo, Yoga, norske kjendiser med skoliose og sydentur. Ja, vi får se hva som blir realistisk å få til. Det var veldig gøy å bare plapre i vei om alt vi kom på. I tillegg kom vi med masse forslag til hva som kan stå på eventuelle t-skorter til skoliosegruppen. Alle var virkelig giret og kom med minst like mange forslag her. Alt fra unicorns til sitater ble presentert, jeg tror det blir kult uansett hva vi lander på. Det som også ble snakket om var at skoliosegruppen skal kanskje stå på stand med screening, sånn type "Bøy deg"-stand der vi kan undersøke personer som ønsker det. Hvis det blir i Bergen, blogger jeg selvfølgelig om det når det nærmer seg, sånn i juni.                                                                    THE SQUAD
                      Det var en liten rapport fra skoliosetreffet! Tusen takk til disse jentene og alle andre som har vært med på å gjøre det bra! Treffet har gitt motivasjon og inspirasjon, som alltid. Nå gjenstår det å oppfordre enhver som har skoliose til å melde seg inn i ryggforeningen og bli med på skoliosetreff 2016, da sees vi der!
Jeg er ellers tilgjengelig på mail (rikke@natland.no) og facebook.

Ha en fantastisk uke!

Stay Strong

- Rikke


       

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

6 kommentarer


Alicia
-26.10.2015 kl:20:03


Veldig bra skrevet! Glede mæ til å møtes igjen <3
Marie M
-26.10.2015 kl:20:29


Åh, så utrolig koselig! Skulle ønske det hadde passet for meg å komme, men datoen har krasjet både dette året og i fjor. Får håpe jeg kan komme neste år, for hadde vært utrolig koselig å få møtt dere alle!
Rikke
-26.10.2015 kl:21:06


Marie M: Det hadde vært så koselig å møte deg også :) Jeg håper virkelig at det klaffer for deg neste år!
Rikke
-26.10.2015 kl:21:07


Alicia: Tusen takk! Gleder meg masse til vi møtes igjen :)
Emma
-27.10.2015 kl:16:12


Veldig bra skrevet Rikke! Var kjempe gøy å møte deg og alle andre. Håper virkelig at vi sees neste år :-) !!
Rikke
-27.10.2015 kl:20:23


Emma: Tusen takk <3 I like så, Emma :-) Det håper virkelig jeg også!

Skriv en ny kommentar

Design av:

INGVILD AASHEIM hits