mars 2014


1 ÅRS KONTROLL

Hei på dere!

I dag er det 1 år, 1 måned og 22 dager siden min operasjon og jeg tenkte å skrive et innlegg om hvordan det går med meg, 1 år etterpå.
Jeg vil da meddele at det går veldig bra og at det ikke kunne gått bedre på dette tidspunktet. Jeg må dessverre nevne at jeg fremdeles sliter litt med muskelknuter. Det er likevel ikke så gale som det var og det gjør egentlig ingenting når alt det andre med denne operasjonen har gått så bra! Jeg har for en stund siden fått lov til å gjøre alt jeg vil av legene og siden det har jeg:  Gått tur i fjellet, svømt masse, rodd i båt, stått på ski, både slalom og langrenn, spilt bowling (anbefales litt, ikke så veldig) og hatt utllige timer med fysioterapi. Som dere hører er det ikke noe problem for meg å være i fysisk aktivitet, men bare bra! Treningen hjelper meg masse og det har definitivt vært høyst nødvendig og verdt det.

Grunnen til at jeg blogger i dag,  er som sagt 1års kontrollen. Det var spennende, men det ble heldigvis en god opplevelse. Vanlig prosedyre med røntgentaking og videre i "tunnelgangen"  til ortopedisk poliklinikk (Jeg er fan av den undergangen i sykehuset, vet ikke hvorfor, men den er bare gøy). På røntgen fikk jeg forresten veldig mye skryt, jeg både stilte meg i riktig posisjon uten at hun sa det, kledde meg riktig og sto perfekt i ro som er et mål i seg selv i følge henne! Det må jeg si var en oppløftende røntgentaking! Røntgenbildene var helt fine og tilstanden ellers var også veldig bra. Positivt legebesøk!                               


Som dere ser da var 1. bildet en ren katastrofe, bildet nummer 2. var rett etter operasjonen og det var jo et strålende resultat, men bildet nummer 3. er fra dagen i dag og om dere kan se det så har den lille svingen nederst i ryggraden til venstre, blitt mindre! Dette er et resultat av treningen!

Etter en snakkis med kirurgen min, gikk vi en tur opp til barnekirurgisk avdeling hvor jeg var innlagt. Utrolig rar følelse å gå i den korridoren igjen og forbi ormen Kåre som var min venn. Jeg fikk snakket med Synnøve, en av sykepleierne på avdelingen. Kjempekjekt! Hun kunne fortelle at nå hadde de en ny skoliosepasient inne på det samme rommet som jeg hadde. I den forbindelse vil jeg bare hilse og si at jeg føler med alle dere som går gjennom denne prossesen nå, det er ikke en lett tid. Jeg husker godt hvor mye energi jeg brukte på å først grue meg til operasjonen og hvor sliten jeg var på sykehuset og dagene hjemme. Jeg husker hvor opp og ned det gikk og frustrasjonen over å ikke kunne klare ting selv. Til dere som skal snart ta denne operasjonen og har nettopp tatt den; Det blir bedre, mye bedre og jeg heier på dere! Bruk humor og ståpåviljen dere har for alt den er verdt!

 

                             

Jeg er veldig glad for at dere fortsatt sender meg mail med spørsmål, dette blir jeg bare takknemlig for og er glad for å hjelpe. Jeg har en liten nyhet når det gjelder skoliosegruppen for unge på facebook. For å bli medlem så søker du på "skoliose for unge" og klikker videre på "Bli medlem av gruppen" så må du vente kanskje et par dager til administrator har godtatt forespørselen, og du er tatt inn i varmen - så akkurat det trenger dere ikke spørre meg om lenger, er ikke det bra? Men, bare kjekt at dere stiller spørsmål og vil dele deres historier, det er en ære!

Til slutt vil jeg bare si tusen takk til kirurgen min, fysioterapauten min, leger og sykepleiere som har vært formidable og hjulpet meg på veien! 

Et sykehus trenger ikke alltid være forbundet med noe trist og skummelt, men også glede, trygghet og framskritt, det er viktig å huske!

 

-Rikke

 

Design av:

Ingvild Aasheim hits