april 2013


NÅR ENDEN ER GOD, ER ALLTING GODT

Hei, håper det går fint med dere!

Nå har jeg blitt enig med meg selv om at det er på tide og slutte å blogge med jevne mellomrom. Fremover vil jeg bare blogge om det skjer noe spesielt og om kontroller og sånn. I den forbindelse vil jeg bare si tusen takk til dere som har lest bloggen min. Jeg er dypt takknemlig for all omtanken, hjelpen og støtten jeg har fått! Det er helt rørende å lese alt det fine dere har skrevet til meg! Jeg håper denne bloggen har vært til glede og nytte for dere også. Hvis det er noe du føler jeg har glemt å ta opp er det bare til å si ifa om det! Jeg kommer ikke til å slette bloggen, så uansett når du leser dette er jeg å nå på mail (rikke@natland.no) om det skulle være noe! 

Det er utrolig koselig å tenke på at jeg bare skulle lage bloggen til familien og vennene mine og så bare POW og så sprer den seg, haha! Det er også veldig fint at så mange skoliosepasienter også har uttrykt glede av å lese den. Siden bloggen blir liggende håper jeg også at fremtidige skoliosepasienter vil lese den og da er jeg selvfølgelig glad for kommentarer og klar for å svare på spørsmål! Igjen tusen, tusen takk! <3

                    

                                

 

                                 

 

6 UKERS KONTROLL

Hei! 
I dag har jeg vært på 6 ukers kontroll på sykehuset, det har egentlig gått ni uker siden min operasjon. Jeg gikk først på røntgen og så på ortopedisk. Jeg kjenner jeg begynner å bli veldig vant til sykehuset nå. Alle testene jeg skal på er liksom ikke spennende eller skummelt bare kjedelig, haha! Jeg var ganske nervøs for at noe var galt denne gangen da, men det var det altså ikke! Alt var helt fint og jeg er overlykkelig ♥ 

Både kirurgen og fysioterapauten var veldig positiv og jeg får lov til å trene litt mer enn det jeg har gjort til nå. Det er jeg veldig glad for! Jeg får enda ikke lov til å drive med ballidrett, jogging og ting som støter ryggen, men det var jeg fullstendig klar over fra før. Jeg er glad for at jeg endelig får lov til å svømme for det har jeg ventet på! Okey, det blir kanskje litt vel forsiktig svømming da, men det blir bra uansett! Jeg er enda litt skjev og den ene skulderen er litt lenger oppe enn den andre, men jeg er kjempefornøyd med ryggen sånn som den er nå. Den er tusen ganger bedre enn det den var :)  

Etter jeg var på røntgen og ortopedisk skulle jeg møte Signe. Hun har også skoliose og tok kontakt med meg gjennom facebook! Vi lå på samme enerom på sykehuset, hun en uke etter meg! Det var veldig koselig å møte henne. Vi gikk sammen opp til avdelingen vi lå på og vi begge to synes det var utrolig rart å være tilbake. Det var ikke så mange sykepleiere på jobb av de vi kjente, men vi traff Kristina!

Selvfølgelig glemte jeg å ta bilder av sykehuset og sånn siden jeg glemmer at jeg egentlig er blogger, men for å friske opp minnet deres så bruker vi et gammelt!

                                 

Helt innerst i gangen lå jeg, haha!
Jeg var forresten 1.62 på sykehuset, så jeg hadde visst krympet eller noe? Jaja, jeg bryr meg ikke om den målingen lenger for det gjør meg bare forvirret!  

-Håper alle får en nydelig helg!

 

 

DET ER NOK Å VÆRE SEG SELV

Hei snille lesere!

I dag tenkte jeg å ta opp et viktig tema med dere som jeg ser det er mange som sliter med, nemlig selvtilliten. Det er mange jeg har snakket med som sier at de har problemer med å like seg selv og godta seg selv for den de er og for den diagnosen de har. Jeg personlig har også slitt med dette! Jeg har tatt meg selv i å stå foran speilet og bedømme om jeg egentlig kan gå med den genseren.. kommer det til å synes? Er den for inntilsittende?

I påsken leste jeg om en jente som har skoliose, det er det værste tilfelle jeg har hørt om. Hun var åtti grader skjev og tok sin første operasjon som 5-åring. Hun har tatt mange operasjoner etter det også! Jeg fant ikke artikkelen på nettet, men tok et bilde av den:

              

I tillegg til at tilstanden hennes var alvorlig ble hun mobbet på toppen av det hele. Folk kan være grusomme. De slengte neagtive kommentarer om utseende hennes, høyden hennes, pekte og hvisket. Dette gjorde selvfølgelig at Sara fikk dårlig selvtillit og prøvde så godt hun kunne å skjule ryggen sin, hun skammet seg. Dette er bare et av mange sånne tilfeller der folk får dårlig selvtillit på grunn av skoliose. Noen lar det styre hverdagen.

Det er når vi er svak at vi må ta oss sammen, når vi står der foran speilet og bedømmer oss selv, når vi skal velge å gå med genseren eller ikke må vi heller ta den på oss. Skoliose er en diagnose, det er ikke noe vi kan styre eller gjøre noe med. Man kan føle seg veldig alene om diagnosen for det er så få som har det, men vi som har det er sammen om det. Vi støtter hverandre, hjelper hverandre og forstår hverandre. Det er det vi har skoliosegruppen til. Vi må uansett hvor vanskelig det kan være godta at vi er sånn og ikke skjule noe.  vi må være åpen, ærlig og bære kroppen vår med stolthet uansett.  Jeg synes det er fint at folk kommer i alle mulige fasonger og hudfarger for alle er så vakre på sin egen måte!

-RIKKE
 

UPDATE

Hei! Nå er det veldig lenge siden jeg har blogget! Nettet gikk utrolig tregt på hytten, så jeg orket ikke å blogge derfra! Påskeferien har hvertfall vært fin og ganske avslappende. Jeg hadde jo selvfølgelig tenkt at jeg skulle trene masse når jeg var på  hytten, men det ble ikke noe av. Delvis fordi at solveggen fristet meg mer, men kanskje mest fordi at hele familien ble skadet på den ferien og det er ikke tull engang. På et tidspunkt var det egentlig jeg som var mest oppegående! 

Ellers så har jeg endelig begynt på skolen igjen. Det går greit, men jeg klarer ikke fulle dager enda og må ha ganske mye lagt til rette for at det skal gå. For meg var det ganske overveldene og komme tilbake. Jeg kom rett til muntlig eksamen! Jeg skal prøve og se hvordan det går. Av ekstra utstyr må jeg ha kontorstol, hevet pult og seng på skolen. Jeg personlig var helt uenig i begynnelsen om at jeg trengte å ha seng, man vil jo helst være som alle andre, men det er faktisk høyst nødvendig! 

Fremgangen er ganske ok tror jeg! Jeg har en del vondter som holder meg litt igjen for å trene og gjøre ting! I dag tidelig for eksempel hadde jeg så vondt i korsryggen at jeg klarte så vidt å gå og jeg klarte hvertfall ikke å sitte! Derfor pinte jeg meg gjennom en time på skolen for å ta en gloseprøve og så gikk jeg hjem igjen, haha! Det gjelder å prioritere de viktigste tingene. Jeg har jo også de berømte muskelknutene jeg sliter med. Det kommer nok til å bli bedre etterhvert! Jeg er hvertfall utrolig glad for å være tilbake på skolen, selv om det går sakte! 

Bare si ifra hvis der er noe temaer dere vil jeg skal ta opp eller spørsmål!    

Ha en nydelig dag videre :-)                                               

 

Design av:

Ingvild Aasheim hits